DIP, SHARING
A klasszikus mexikói guacamole magyar értelmezése avokádó helyett borsóval.
Totoposszal (nachos) tálaljuk. /vegan/
A jól ismert mexikói mártogatós összetört avokádóból, hagymából, jalapenóból és
korianderből. Totoposszal (nachos) tálaljuk. /vegan/
Hagyományos yukatáni mártogatós tökmagból. Totoposszal (nachos) tálaljuk. /vegan/
Kukoricából és oregánóra emlékeztető ízű mexikói fűszernövényből (epazote) készült
frissítő leves. Melegen tálaljuk, pörkölt csemegekukoricával, lime-al és vékonyra
szeletelt jalapenóval díszítjük. /vegan/
A pácolt tonhalat ropogós tosztadán tálaljuk, házi készítésű paprika emulzióval,
ecetes lilahagymával és korianderrel.
Fodros kel salátalevelek koktélparadicsommal, pörkölt hokkaido tökkel, mandulával,
queso frescoval és avokádó öntettel keverve.
A garnélákat lime levében pácoljuk, ami gyakorlatilag „megfőzi” őket. Lilahagymával,
uborkával és korianderrel díszítjük, kis adag totoposszal (nachos) tálaljuk.
Talán a legelterjedtebb salsa. Neve annyit tesz, hogy zöld szósz. Alapja a tomatillo nevű zöldségféle, itthon mexikói földicseresznyének is hívják, formájában a paradicsomra emlékeztető, ízében enyhén savanykás, Mexikóban vadon szedhető gyomnövény. Ezt keverjük fokhagymával, jalapenoval és korianderrel, ami nagyon enyhén csíp csak, bárkinek jó szívvel ajánljuk.
Pico de gallo
A pico de gallo apróra vágott paradicsomból, hagymából, korianderből, sóval, lime levével készül.
A salsa Amarilla a nyár legforróbb pillanatait idéző, színében is sárga szósz A mi nyári salsánk alapja a répa, amit a csípősségéről méltán híres havannai (habanero) paprikával keverünk. Kerül még bele almaecet és só. Talán az egyik legcsípősebb salsánk.
Ennek a salsának az alapja paradicsom, kápia paprika és hagyma, amit megsütünk, majd egy kevés Chipotle paprikával turmixolunk, melytől enyhén füstössé válik. A verdénél kicsit csípősebb, igazán élénk ízű salsa.
A Salsa de óxido egy sötét, mély ízű salsa. Alapját hagyma, Chipotle, paradicsom, és jalapeno paprika adja, melyeket nagyon erős hőfokon szinte szenesre égetünk, majd turmixolunk. A salsa rojo csípősségét meghaladja.
Salsa Locale, a TODO egy hónapon keresztül tökéletesített saját salsája. Ennek a 100%ban magyar alapanyagokból álló salsának az alapja a savanykás egres, a hagyma, az alma és a kosszarvú paprika. Rendkívül ízletes, élesen, mégis enyhén csípős íze van.
Crema
Izgalmas ízkombinációkat rejt magában bármelyik salsánkkal párosítva a tejföl!
TACO
Lassan főtt sertéscsászár saját zsírjában sütve. Az ízek élénkítésére javasoljuk a lime használatát, ha igazán különleges ízélményre vágyunk, rendeljünk mellé egy Salsa Locale-t!
Lassan főtt sertéscsászár saját zsírjában sütve. Az ízek élénkítésére javasoljuk a lime használatát, ha igazán különleges ízélményre vágyunk, rendeljünk mellé egy Salsa Locale-t!
Tépett csirkemell enyhén füstös és enyhén fűszeres paradicsomos tinga szósszal.
Tépett csirkemell enyhén füstös és enyhén fűszeres paradicsomos tinga szósszal.
Lassan párolt marhaszegy, apró kockákra vágva, ropogósra sütve. Speciális fűszerkeverékkel ízesítve, amit mi no.3 fűszerkeveréknek neveztünk el.
Lassan párolt marhaszegy, apró kockákra vágva, ropogósra sütve. Speciális fűszerkeverékkel ízesítve, amit mi no.3 fűszerkeveréknek neveztünk el.
Ropogós bundában sült garnélarák ropogós vörös káposztával, paradicsommal, hagymával, korianderrel és chipotle emulzióval.
Ropogós bundában sült garnélarák ropogós vörös káposztával, paradicsommal, hagymával, korianderrel és chipotle emulzióval.
A baja garnéla taco vegán változata, nori (tengeri hínárba) tekert, lassan sült zellerből, ropogós tésztában sütve. Tetején ecetes vörös káposzta, hagyma, paradicsom, koriander és chipotle emulzió. /vegan/
A baja garnéla taco vegán változata, nori (tengeri hínárba) tekert, lassan sült zellerből, ropogós tésztában sütve. Tetején ecetes vörös káposzta, hagyma, paradicsom, koriander és chipotle emulzió. /vegan/
FŐÉTEL
Grillezett hátszín médiumra sütve pasilla csili lakkal és zöld fűszerekkel. A legfinomabb friss tortilla és mexikói savanyú párosítással!
Egy csavar a hagyományos mexikói ünnepi ételen: a vörös kápia paprikát lencse-,
quinoa- és padlizsán keverékével töltjük, Salsa Blancoval és Salsa Macha-val tálaljuk, friss tortillát ajánlunk mellé. /vegan/
Csirkemell a közel 30 féle összetevőből álló, emblematikus Mole szószban.
Rizzsel vagy tortillával ajánljuk.
Krémes kukorica és epazote püré rizzsel keverve, avokádóval, paradicsomporral díszítve. /vegan/
Vörös guajillo szószban és petrezselyemszószban pácolt tengeri sügér.
Banánlevélen tálaljuk, babpürével.
DESSZERT
Hosszúkás, ropogós vegán fánk paprikás fahéjas cukorral bevonva. Kókuszos vegán
csokoládészósszal és cajetával (kecsketejes karamell) tálaljuk.
Erősség: nem csípős
Egy éjszakán át háromféle tej keverékébe áztatott puha piskóta.
Tejszínhabbal és fahéjjal tálaljuk.
EBÉDMENÜ
Minden munkanap 11:30 és 15:00 óra között
Minden tányér tartalmaz mexikói párolt rizst, sült kukoricát, fekete babot, Chayote cukkinit és húsos vagy zöldség feltétet.
Feltétek:
Marinált csirke comb
Marha szegy
Sertés császár carnita
Laska gomba
KÖRET
Ecettel pácolt szezonális zöldségek.
Erősség: enyhén csípős
Házi készítésű kukorica tortilla.
avagy nachos
Fokhagyma olajjal és hagymával főtt jázmin rizs.